четвер, 30 травня 2013 р.

Брязкальце-шелепучка "Метелик"

Привіт усім! 

Сьогодні хочу показати вам брязкальку, яку я зробила для своєї малечі. Розкажу спочатку передісторію її створення! Декілька місяців тому, коли Віталіна почала цікавитись різними речами навколо, місяців з 3-4 мабуть, її увагу привернув шелепучий кульочок! З ним було надзвичайно цікаво гратися, в той час як до інших іграшок і брязкалок вона була повністю байдужою! Він шелестів, і руками його стискати теж було цікаво (в нас навіть відео є як вона тим кульочком гралася). Вона могла ним гратися дуже довго, це була просто ненадоїдлива іграшка! Але ж це поліетиленовий кульок, вона, звичайно, гралася ним під моїм наглядом, але все ж! Тоді мені спала на думку ідея вшити його в тканину, їй буде шелестіти, але і небезпеки він не буде нести, оскільки надіти його на голову не можна, кусок би від нього не відірвався і вона б не змогла його проковтнути, і попрати його можна при будь-якій нагоді! Чудово! Кульочок я зберегла, і чекала слушного моменту! Потім поділилася своїми планами з своєю подругою і вона порадила мені вирізати якусь форму (тварини, наприклад), це мене трохи спантеличило, бо треба було вибрати форму, та продумати деталі! І ось нарешті я довела справу до кінця! З формою мені допоміг Pinterest ( за ідеями я перш за все туди заглядаю, загляньте і ви на мій профіль), а точніше ось цей пост! Отже і я вирішила зробити метелика! 

Перш за все я вибрала тканину, яку буду використовувати! Вирізала крила, тільце та голову; вибрала стрічки на вусики! Потім вирізала форму крил з кульочка, а також я вирішила, що всерединку вставлю шар синтепону (в мене вийшло 5 шарів: зовнішня тканина > целофан > синтепон > целофан > зовнішня тканина). Для того щоб зшити я склала шари в іншому порядку: зовнішня тканина (2 кусочки до купи, лицевим боком всередину); а там без змін: целофан, синтепон, целофан! 



Прошила шари по краю, залишила не зшитим низ, вивернула крильця, вирівняла все, потім приметала низ булавками і зшила вручну потаємним швом, потім ще прошила по кругу машинкою, вийшов гарний контур крил ( а за одне метелик став надійнішим, щоб Віталіна не розірвала - вона може :))



Ще прошила лінію посередині між крильцями!


 Крила готові! 

Далі голова і тільце на черзі! Тут я слідувала за інструкціями в цьому пості. Звичайно із незначними змінами, або скоріше доповненнями! В голову я поклала не просто дзвоник, а яєчко з Кіндер Сюрприз з кількома дзвониками


Також, коли я все зшила, мені чогось не вистачало! Тоді я прошила по краю голови ось таким швом (blanket stich  англійською мовою)! Вийшло так:


Залишилось вишити лице і прикріпити тіло до крил! Дилемою для мене стали очі! Вишивати гарно очі я ще не вмію. Був варіант зробити очі з ґудзиків, або приклеїти готові очі! Я довго думала, перебрала всі за і проти, і врешті зупинилися на готових очах. Я приклеїла їх пістолетом з гарячим клеєм, коли висохло протестувала, приклеїлось надійно ( в мене не вийшло їх відірвати, та й Віталіні ще теж це не вдалося за тиждень). Далі вишила вії та ротик (нитками муліне). 

Тільце до крил я теж приклеїла клеєвим пістолетом, таким чином не видно як вони кріпляться, і виглядає органічно!!! 

Ще одна деталь, я пришила до метелика стрічку із вшитими сердечками (вони залишились в мене від зламаної Віталіною брязкалки :)), але замість сердечок можна використати кільця, наприклад. Віталіна любить ними гратися, їх можна покусати, а також іграшку можна кудись повішати ( на візок)! 

Ось такий вийшов у нас метелик!


А це Віталіна випробовує свою нову іграшку!!!! 







Список матеріалів для іграшки-брязкалки:

~ яскрава тканина ( різних кольорів на крила, тільце і голову)
~ шелепучий поліетиленовий кульок
~ сінтапон
~ дзвоники різних розмірів
~ яйце з Кіндер Сюрприз
~ стрічки
~ кільця ( або інші фігурки, серця в мене)
~ очі для іграшок ( або ґудзики)
~ нитки муліне

Віталіні її шелепучка дуже довподоби, надіюсь і вам сподобався мій МК!

середу, 15 травня 2013 р.

Наш день (6 місяців)


Привіт усім!!!
Минулого разу, коли робила наш фото-день з Віталінкою писала, що мені сподобалось! Так і є! Нам вже 6 місяців, і я знову вирішила зробити фото-день!!!!

Почнемо!
Сьогодні нам якось не дуже спалось вночі, точніше спалось, але дуже неспокійно, Віталіна просиналась, і плакала, пів ночі вона проспала в мами на руках!!! Віталінка встала десь коло 10-ої, і давай маму будити (Віталінка просинається, і починає "говорити" :), а мама тим часом має ще деякий час подрімати, від 10 до 30 хвилин, залежить від настрою доці). Мама вилізла з ліжка о 10.15!!!

А Віталінка вже чекає...


Далі переходимо в мамине ліжко і міняємо памперс!!!! Це завжди радісна подія, а особливо вранці, бо роздіває ножки, і ними можна вільно порозмахувати!



Трохи полежали ( деколи ми можемо довго лежати, а деколи зовсім трошки, це як і все інше залежить від настрою нашої малявочки), і пора снідати! Пішли на кухню, кашу рисову готувати,


і їсти. Поїли кашку, і пішли доїли молочком!!! Можна тепер потовктися в мами на руках, і позаглядати навкруги!


Сьогодні черга обрізати нігтики! Тому йдемо це робити!

Щомісяця я фотографую Віталіну з циферкою того місяця, всі фото з цифрами, і не тільки, можна побачити в альбомі Наша донечка - ясне сонечко! на Facebook (потім, коли будуть всі 12 місяців, хочу зробити колаж ось як тут), сьогодні теж хочу зробити таке фото! Шистірочку я вже давно вирізала, але все не доходили руки її наклеїти на комбідресік! Ми з Віталіною вирішили це зробити сьогодні! Ось що знадобилося для цієї "операції"


- комбідресік (я беру біленькі)
- цифра (я вирізаю циферки з різних кусочків тканини, цифри 2, 5 і 6 вирізані з обрізків штор :) )
- ножиці
- клейка стрічка (продається в магазинах швейної фурнітури)
- запальничка (щоб обпалити краї цифри, щоб вони не обсипалися при пранні)

Кладемо цифру на комбідресік, вирізаємо шматочки потрібної величини клейкої стрічки, кладемо їх між цифрою і комбідресіком, все накриваємо якоюсь простою тканинкою і поверху проглажуємо праскою (так, щоб клей розтопився і приклеїв нашу аплікацію). Готово. Можна робити фотосесію :) 


Нещодавно дід показав Віталіні ось таку брязкалку


(вона вже давно в нас висить на дверях, нею захоплювалася ще моя плимінничка Вікуся) і, звичайно, Віталіна нею теж захопилася, і найцікавіше те, що, коли ми проходимо в ці двері, вона завжди задирає голову догори, щоб подивитись на неї. Так смішно :) Тому я вирішила зняти цю штучку, і трохи побавитися з Віталінкою (трохи важко піднімати Віталіну наверх, до неї). Ось так ми бавимось



Ось так ми облаштувати собі ігровий куточок!



Віталіна в нас круть-верть, тому залишати її на якомусь підвищенні навіть на хвилиночку (окрім ліжечка) я боюсь, тому я кладу її на підлогу! Точніше я кладу її на такі коврики-пазли. Один пазл я додатково накрила яскравим одіялком, там ми завжди лежимо, а другий, як бачите, відкритий, там ми перевертаємось на животик і повземо (поки що назад :) )

Вже 12 година і мама хоче їсти. Пішли! Мама снідає, а Віталінка грається


 А це вже нам надоїло гратися, і ми хочемо вилізти через низ :)


Ще трохи посиділа в мами на руках, поки мама доїдає! Шапка нам мішає, треба зняти!

 

Мама поїла! Ура! А доці вже пора спатки! Дєтка заснула швидко,


 а мама пішла дороблювати початі вчора справи! Ось така в мене швейна машиночка, і нею я поки шию все! 


Ось наприклад вчора пошила ось таку тримачку для пустушечки Віталінки!


Коли ми носимось в ерго-рюкзачку і не спимо, Віталіна гризе шлейки, тому я вирішила пошити собі накладки для смоктання (вони, звичайно продаються в Інтернет-магазинах, але дуже дорогі, а мої мені обійшлися може гривень в 20, а може й менше) ось такі вони вийшли! 


Наш ерго-рюкзачок БЕЗ та З накладками

Тепер можна обгризати! Накладки кріпляться на липучку, тому їх легко зняти і попрати! Те що нам треба!!!

Готово! Тепер треба скласти машинку в коробочку! На жаль, окремо відведеного місця, або хоча б куточка для моєї творчості в мене ще нема, лише в мріях і планах!

Це зробила! Далі в розпорядку - попрасувати Віталінкині одьожки, попранні напередодні! Почала прасувати, але доця якось неспокійно спала і треба було час від часу ходити і дококолісувати її, поки вона і зовсім не прокинулася! Тому прасування залишилось на ось такій стадії! 

Віталінка прокинулася десь пів 3-ої! Далі ми пішли до нашого горщика! Ми купили Віталінці горщика, і помало будемо її садити, вона в нас така дєтка, що їй треба привикнути до речі (так було і з кругом для плавання, спочатку вона його боялася і плакала, а згодом гарно плавала з ним і сміялася). В нас щоразу проходить знайомство з горщиком у три етапи! Перший - треба привітатися з ним, попробувати який він, роздивитись



 другий - сідаємо на горщик вдіті



 і третій - знімаємо памперс і сідаємо знову, сидимо доки не набридне (виходить декілька хвилин, від 5 до 10, головне бути чимось зайнятою).



Вчора вдалося вловити момент, і ми попісяли в горщик! Ура!!! В нас є позитивний приклад такого раннього знайомства з горщиком, наша плимінничка Вікуся садилась на горщик з 6 місяців, і дуже гарно відучилась від памперсів, звичайно, поступово, але досить швидко! В 2 роки про памперси вже мови не йшло!!!! І я так хочу! Будемо пробувати!!!

Посиділи на горщику, пора і пообідати! В цей час прийшла наша бабуся! Поки ми вправлялися з горщиком Віталіні варився гречаний супчик! Поїли супу (він нам подобається), потім мама поіїла гречаного супу (але вже з фрикадельками). Пора перейти до десерту: банан! трохи поївся в стільчику, а потім баба дозволила перебратись на стіл! О , тут краще їсться!!! :)
 

Тепер пора на вулицю! Сьогодні треба вирішити деякі справи в банку, тому ми знову йдемо гуляти в ерго рюкзачку!

Гуляли ми десь 2 з лишком години і десь о 6 повернулися додому! Передягнулися, та й пішли на кухню спілкуватися з бабусею! Поки мама вечеряла, Віталінка весело проводила час з бабусею (на столі). Окрім своїх іграшок, Віталінка захоплюється пультами та телефонами



Поки ми гралися на кухні, хтось покакусяв :) Треба міняти памперс! А це в нас одне з найулюбленіших занять! можна позакидати ножки, а ще можна трохи погризти пальчики на ногах! :)




Трішки повалялися, набралися сил! Тепер можна повправлятися у повзанні :) щоправда, в нас поки виходить тільки назад позти, чи точніше відпихатися назад :)


Тут пульт як стимул повзти вперед! :)




Після того як поповзали, треба відпочити! Віталінка заснула! Час короткого вечірнього сну! 

Після сну, ми поїли, час знову гратися! Цього разу ми гралися з ведмедиком на ім'я Віталіна :) (цього ведмедика нам прислала з Канади наша канадська бабуся Сандра, цей ведмедик з Build-A-Bear Workshop, і там, коли купляєш якусь іграшку, обов'язково оформляєш свідоцтво про народження тваринки, де треба вказати ім'я; і наша бабуся Сандра не підібрала кращого імені для ведмедика Віталіні :))) Але найголовніше, що Віталінка любить гратися з цим ведмедиком, особливо цікаво його роздягати, маленьке болеро знімається в дві секунди, це поки одна одежина, яку вона може зняти :)


Поки ми гралися з ведмедиком, наш дідусь помив нам ванну та набрав водичку! Можна йти робити масажик і купатися!!!!


Після масажу, я завжди кладу Віталінку на животик,


а тепер їй цікаво ставати на колінця


 Пора купатися! Це завжди весело!





До цього часу ми купалися в повній ванні води, Віталіна плавала, трохи з кругом, а трохи я її тримала, але декілька останніх днів вона зрозуміла, що вона дістає ніжками до дна, і набагато цікавіше не плавати, а відпихатися ногами від дна. Сьогодні був критичний момент, і я зрозуміла, що плавання вже не актуальне, спустила трохи води так, щоб вона могла сісти. Їй сподобалося, але втримати її так було надзвичайно важко! Я прийшла до висновку, що пора купляти кріселко для купання

Після ванни ми поїли, ще трохи погралися (ну ще трохи довго погралися), та і треба вже спати! Вложувались ми якось довго, і не так як зазвичай. Нарешті десь о пів на другу ночі Віталіна заснула, ну і я звичайно пішла спатки разом із нею!

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...