четвер, 18 квітня 2013 р.

Слінг з кільцями

Привіт усім!

Сьогодні похвастаюсь слінгом, який зшила сама!

На пошиття слінга мене надихнула моя двоюрідна сестричка Ірина та її маленький синочок Дмитрик! Якось ми з нею обговорювали, що використовувати слінг дуже зручно, але вони досить дорогі. В той момент в мене і з'явилася ідея пошити їй слінг! В ході розмови ми визначилися, що вона хоче саме слінг з кільцями!

Перш за все, я залізла куди? Правильно - в інтернет, щоб подивитись які вони є, які кращі та зручніші у використанні. Для мене стало відкриттям, що слінги з кільцями бувають різні: з подушкою, бортиками, карманами... Але завітавши на декілька форумів, та прочитавши відгуки мамочок, я дійшла висновку, що звичайний слінг, без всяких "додатків" є найзручнішим і для мами, і для малечі!

Ну з цим визначилась! Далі постало питання: яку ж тканину вибрати! Знову ж таки, інтернет - це магічна штука, яка має відповіді на всі запитання! На форумах та із декількох статей дізналася, що тканину треба вибирати натуральну (бавовна або льон) та тонку, але міцну! Тонку, щоб добре регулювалася у кільцях; натуральну, щоб не парила дитинці і мамі, ну і міцну, бо носиться в слінгу найдорожче - наші дітки! Важливо, щоб тканина не тягнулася вздовж чи поперек. Треба вибирати тканину діагонального плетіння! Тоді він буде триматися і правильно регулюватися!!!

Ось адреса форуму, на якому є відповіді на багато питань щодо слінгів, і щодо шиття, і носіння, і багато-багато іншого. Заходьте і читайте, я теж туди завітала!

З тканиною теж визначилась! І прийшла я до основного - кільця! Слінг же ш з кільцями!!! Так от, погугливши, я дізналася, що кільця для слінга мають бути в діаметрі 7-10 см, і товщиною від 0,5 см до 1 см! Якщо кільця вибирати в таких межах, слінг буде гарно регулюватись, і кільця будуть добре виконувати свою функцію - тримати нашу дєтку!!! Наступне питання: де ж взяти такі кільця? Не проблема, як виявилось! Можна замовити в Інтернеті, тобто в Інтернет-магазинах. Там є великий вибір кольорів, але як на мене кільця трохи дорогі (50-60 грн за пару)! Все ж я була готова замовити такі кільця, але перед тим як купляти, вирішила пройтися магазинами фурнітури, і мої зусилля увінчалися успіхом, і в однесенькому магазинчику, я все ж знайшла кільця! З кольорів були лише золотий, срібний та бронзовий, але ціна переконлива - 16 грн за пару!!!

Ну от, визначилися з видом, чи то з підвидом, слінга з кільцями, вибравши тканину, купивши кільця, я була готова шити слінг!!!!!

Першим етапом було вирізання тканини потрібних розмірів!!! Ще одна важлива деталь, слінг має бути суцільним (в довжину, та і поперек теж), не варто зшивати 2 куски до купи, хто зна, як воно буде служити!!! Ви ж не хочете, щоб слінг вам почав поротись посередині, а ви якраз несете в ньому дитину! Знову ж таки, це питання безпеки!!!!

Отже, а які ж потрібні розміри??? Вздовж слінг може бути від 180 см до 200 см (вибираєте на свій розсуд, або як вам зручніше), і 70-80 см в ширину! Це розміри слінга, але тканини треба вирізати більше, адже нам треба буде обшити краї слінга та вшити кільця! От наприклад, я вирізала 220 см тканини вздовж, та 80 см в ширину, а слінг в мене вийшов десь 200 см вздовж і 70 см завширшки!

Також, напишу про таку деталь як нитки, які використовувала для шиття слінга! Певно, багато хто знає, які треба використовувати, але оскільки я аматор у шитті, і просто люблю це діло, не знала. Мені треба була нитка досить тонка, але міцна, так от мені порадили нитки поліестерові #40!

Ну все вирізала тканину!
Наступний етап - обшити краї слінга! Я робила широкі краї - 3 см, мені здалося, що так тканина буде гарно лягати, і ніде не тиснути! Ніби так і є :)



Ось на цьому сайті дають детальну інструкцію з малюнками як шити сліг з кільцями. Я використовували саме цю інструкцію! Окрім інструкції, там теж є рекомендації щодо вибору тканини, а також посилання на варіанти оформлення складок на плечі. Дуже корисна інформація!!!

Щодо складок на плечі, я просто прошила тканину від краю до краю трьома строчками, як і рекомендувалось! Я десь вичитала (мабуть там же ш), що такий варіант найкраще розприділяє вагу, і мамі нічого ніде не тисне! Ось так



Слінг пошитий!!! Ура! Ось такий!




Тепер час його випробувати! Слінг з кільцями дуже функціональний, і дитину можна носити у декількох положеннях! Ось тут можна подивитись як носити слінг з кільцями у різних положеннях!

Я хотіла спробувати спочатку положення "колисочка", але наша Віталіна - дівчина з характером, і не захотіла лежати (тим більше нам тут вже було 4 місяці, і ми вже носилися у нашому ерго-рюкзачку, тому ось таке положення нам вже було звичне)


Далі ми у процесі одягання (з кількості фото може здатися, що слінг довго одягати, але це не так, просто наш татко нас багато нафоткав :) )









Дивимось на себе в дзеркало



Готово! 





Ну, і, звичайно, не могла не показати тих, хто користується слінгом - це моя сестричка та синочок Дмитрик!!!! Мої моделі!!!!
Правда класні!!! 

Дмитрик лояльніший, і показав два положення :)



P. S. Бонусне посилання на сайт з інструкціями пошиття різних слінгів! Ось тут.

вівторок, 9 квітня 2013 р.

Наш день (5 місяців)

Привіт усім!
Сьогодні розкажу Вам про наш з Віталінкою день! Цей пост бере участь у флешмобі, який організувала Маруся Денищенко  на сайті Світ Мам. Інших учасників можна побачити ось тут: Флешмоб "Мой день в фотографиях"

Отже, розпочнемо!
Сьогодні в нас день почався зовсім не так як завжди! Справа в тому, що, коли ми з донькою самі, в нас більш-менш налаштований режим дня, але на вихідних, коли є бабуся і дідусь, тато, який дає мамі можливість трохи поспати, забравши доцю, та плимінничка Вікуся, то режим дня збивається майже повністю!!!! От і сьогодні вранці так було!

Можна сказати, що ми прокинулися о 6.00 ранку (що є зовсім не типовим для нас, зазвичай це 9.00-9.30), бо треба було поміняти дєточці памперс. Памперс поміняли і наш татко, забрав доню в іншу кімнату, давши можливість мамі ще трохи поспати! Татові теж повезло, і через пів години наша Віталінка заснула і спала до 8 годин! Далі встала, трохи погралася з дідом і бабою, поки ті збирались на роботу, і у 9.00 прийшли до мами! Їсти вже пора!!! Поїли, і всі пішли далі гратися і збирати татка в дорогу (він в нас в Острозі на роботі, а ми поки в Рівному в бабусі з дідом)!!! Наш тато зібрався, і поїхав! А ми послухали декілька пісень Квітки Цісик і заснули під них! Це сталося десь о 9.45! Мама трішки ще повалялася в ліжечку, потім пішла вмилася, поснідала, і тут треба доколисати доцю! Ось це Віталінка досипає в мами на руках


а це вже перебралася в колясочку (вона в нас вдень в колясочці спить!)


Тим часом мама попила чайочок з кексиком


зварила доці рисовий супчик, і пішла прасувати одьожки Віталіни! 
Готово!


О 13.00 Віталіна прокинулася після 3-годинного сну (мабуть вирішила доспати те, що не доспала вночі :) ) Ну пора і пообідати! Йдемо обідати супчик!!! 
Це в очікуванні 






А це ми вже їмо!!!!



Але в нас не вийшло багато з'їсти супу, то йдемо доїдати молочком!!!!


Наїлась!!!! 
Можна трішки відпочити і повалятись в мами на руках на подушці!!!


Пора міняти памперс!!! Золотий час, коли знімається памперс!


Можна і поговорити! Хотіла показати вам відео, але на жаль воно не загрузилось :( Ну нічого! Зате є фото!!!!
І тут до нас прийшла відвідати тітонька (хресна мого брата)



  Ми трішки погралися!


Ми саме вчимося повзати, і нам вдається звестися на коліна, але зафіксувати це на фото нажаль не вдалося!




Втомилася! 
Трішки полежу!!! 



Потім мама пообідала! І прийшов час їсти Віталінці! Трохи покапризували, доїли молочком! І пішли збиратися на вулицю!



Сьогодні, я вирішила занести фотографії на альбом роздрукувати, тому ми йшли гуляти в нашому ерго-рюкзачку!!! Ми готові! Ось так:


А ще куртка зверху! 


Ми вийшли десь біля 16.00, а на вулиці така чудова погода! Нарешті натяк на весну!!! Сонечко таке! Ось так малеча заглядає на погоду навкруги! Вже трохи сонна тут!


І через декілька хвилин засинає! Мама тим часом має змогу поговорити по телефону. Гуляючи на вулиці, єдина можливість спокійно поговорити з кимось по телефону! Зазвичай, це моя двоюрідна сестричка Ірина, або моя подруга Танюша, в обох є манюні!!!

Фотографії занесли, поспали, гарно прогулялися, та й повернулися додому десь о 17.00! Поїла Віталіна, ще трішки повалялася в мами на руках! Потім, мама попила чаю!
А це Віталінка так проводить час, поки мама п'є чай або їсть!


Почали гикати (це в нас часто буває), треба й собі попити чаю, а за одне ще побавитися з пляшечкою :)
 


До 19.00 ми гралися, трохи тут, трохи там!


В сім поїли, поміняли памперсик, і знову час нам спатки!
Поки Віталінка спала, я поговорила з татком, прийшли бабуся з дідусем, з ними трохи полялякали, повечеряли!
Малеча прокинулася в 21.00! Поїли яблучко! Час готуватися до ванни та масажу! Набираємо велику ванну води, робимо масажик, ось такий ( відео з Світ Мам). І плаваємо!!! Ось так!







Після ванни їмо!!!!
Ще трохи граємось з бабусею та дідусем! Дивимось "Ревізор"! Проводимо діда з бабою спати!
Та й самі засинаємо!
В 12 годин наша дєтка спить в своєму ліжечку! Мама ще п'є чай, і, зазвичай, лягає спатки! А сьогодні додає цей допис!!!

Ось такий в нас вийшов день!
Солодких снів!!!

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...